Door op 13 februari 2017

Goed en betaalbaar wonen in de Achterhoek (en Liemers)

Op maandag 20 februari aanstaande organiseren de PvdA afdelingen in de Achterhoek vanwege de Tweede Kamer verkiezingen een bijeenkomst over de toekomst van wonen in de Achterhoek. Een bijeenkomst over wat krimp betekent voor wonen en leven in de Achterhoek!

Goede en betaalbare woningen voor iedereen: ons een zorg!

Met:

Anna Lena Hedin Penninx – Statenlid en kandidaat Kamerlid

Albert de Vries – Kamerlid en tevens kandidaat Kamerlid

Harm Brouwer – Kamerlid en tevens kandidaat Kamerlid

Hiervoor nodigen we graag geïnteresseerden en professionals uit. Dus iedereen is van harte welkom. Op de bijeenkomst gaan we met de aanwezigen in discussie.

Een viertal professionals, Els  Birkenhaeger van een Woningcorporatie Sité, Leo te Bogt van Bouwend Nederland, Jeroen Franken van de Jonge Bouw- en Vastgoedsociëteit Achterhoek zijn hiervoor gevraagd en hebben hun toezegging gedaan. Ook zal een vertegenwoordiger komen van van een Huurdersvereniging.  Deze zullen een inleiding geven vanuit hun achtergrond en afsluiten met een stelling.

Daarna willen we in debat/discussie met alle aanwezigen

Wij zijn benieuwd naar uw ideeën en ervaringen over de betekenis van krimp voor wonen en leven in de Achterhoek

Datum: Maandag 20 februari 2017

Locatie: Hotel, Restaurant ’t Zwaantje, Zieuwentseweg 1, 7131 LA Lichtenvoorde (tel 0544-371236).

Tijd:

19.00 u – 19.45 u: Inloop met koffie en gelegenheid in gesprek te gaan met Tweede Kamerleden, Statenleden, Raadsleden en ieder ander

19.45 u: Start bijeenkomst

21.45 u: Sluiting

U bent van harte welkom en neemt u gerust vrienden en collega’s  mee!

Anna-Lena Hedin-Penninx

Politiek werkt naar mijn idee alleen als je de kennis van zogeheten ervaringsdeskundigen benut. Je hoort bijvoorbeeld in de jeugdzorg nog te vaak dat veel heftige problemen bij jongeren en ouders voorkomen hadden kunnen worden als er beter naar ze geluisterd was en als signalen eerder waren opgepikt. Daarom vind ik het belangrijk dat hulpverleners (binnen de zorg en het onderwijs) meer tijd en ruimte krijgen om samen met de betrokkenen aan echte oplossingen te werken.

Harm Brouwer

Mijn hele werkzame leven heb ik me ingezet om ruimte te bieden aan iedereen die in de verdrukking dreigde te komen. Dat past bij mij, en dat past bij de PvdA. Die verdrukking geldt bijvoorbeeld voor het leven op het platteland, waar voorzieningen onder druk dreigen te komen in gebieden waar meer mensen wegtrekken dan erbij komen. Voor de inwoners wil ik me graag de komende periode in de Tweede Kamer inzetten.

Albert de Vries

Ik zet me in voor mensen voor wie niet alles van zelf gaat in het leven. Voor een inclusieve samenleving waarin alle mensen naar vermogen mee kunnen doen. En voor gelijke kansen voor iedereen. Of je nu in Amsterdam, Dokkum of Sluis woont. Ik ben nu het Kamerlid dat knokt tegen de focus op de Randstad en opkomt voor de belangen van de mensen die aan de randen van ons land wonen. Ik zet me in om te zorgen dat wonen betaalbaar blijft en dat er voor elk huishouden een passende woning beschikbaar is of komt. Dat wil ik de komende periode weer doen.