Door Ingrid Wolsing op 18 juli 2015

De bibliotheek herontdekt

Zo door het jaar heen heb ik nooit de rust om boeken te lezen. Dat doe ik daarom vooral in de vakantieperiode. En dan lees ik het liefst literaire thrillers. Daarbij was ik nog van de oude stempel, ik kocht namelijk boeken want je moet een boek echt vast kunnen houden en bewaren. Maar ik ben van mening veranderd. Dat kwam in eerste instantie toen ik, vanwege een verhuizing, mijn boeken ging inpakken. Belachelijk veel boeken, die ik allemaal slechts één keer heb gelezen. Omdat wij kleiner gingen wonen moest ik ook nog eens kritisch zijn. Het resultaat: een derde naar de kringloop, een derde naar een vriendin, een derde behouden. Toen ik zo met die boeken bezig was, realiseerde ik mij ook dat ik geen enkel boek voor een tweede keer ga lezen. Waarom zou ik al die boeken nog willen kopen? Dus heb ik de e-reader van mijn dochter geleend. Onder het mom ‘het zal wel niks zijn, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd’.

Maar, zoals ik al zei, ik ben om. En dat ging heel snel. Wat een gemak. Ik kan in bed lezen zonder dat het boek dicht klapt. Ik kan het boek gemakkelijk meenemen en zie meteen waar ik gebleven ben; ik kan in het donker lezen zonder gedoe met een lampje en als ik op vakantie ga kan ik volstaan met mijn e-reader. Wat een uitvinding. Maar hoe regel ik nu e-boeken? Ook daar heb ik een oplossing voor: ik heb mijn bibliotheekabonnement weer geactiveerd. Volop keuze aan e-boeken.

Ik hoop dat meer mensen gaan ontdekken dat de Bibliotheek hierin een geweldig aanbod heeft en dat ze lid worden van onze Montferlandse Bibliotheek. Dan zie je ook dat we ook nog twee, fysiek, hele mooie bibliotheken hebben. Waar je ook rustig naar toe kunt gaan als je geen lid bent, voor een kopje koffie en het lezen van kranten en tijdschriften. Want de bibliotheek heeft ook een ontmoetingsfunctie.

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Didam   Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de

Meer over Ingrid Wolsing