Door Ingrid Wolsing op 11 juni 2013

Drukte voor de zomervakantie

De maand juni is altijd een drukke maand. De laatste maand voor de vakantie moet er nog van alles: vergaderen, openingen, afspraken, uitreikingen….. Net alsof er na juni niets meer gebeurt. Op zich klopt dat wel want de meeste zaken liggen zo’n zes weken stil. En als wethouder heb je het in die tijd dan ook extreem rustig. Ik moest daar het eerste jaar erg aan wennen. Van het ene uiterste in het andere. Ik gebruik die tijd om op vakantie te gaan en om ‘bij’ te lezen. Deze zomer zal er, denk ik, ook nog wel tijd gaan zitten in het voorbereiden van de verkiezingen volgend jaar.

Door het afgesloten zorgakkoord en sociaal akkoord loopt mijn agenda extra vol. Zowel binnen de PvdA als de VNG en ministeries worden er allerlei bijeenkomsten georganiseerd om de gevolgen van die akkoorden voor de gemeenten uit te leggen. Ik word er niet vrolijk van. Vanmorgen las ik een artikel in De Volkskrant over de dreigende ontslagen in de zorg. Vreselijk vind ik dat en het voelt helemaal ongemakkelijk omdat mijn partij dit volop loopt te verdedigen. Natuurlijk moet er hervormd worden, maar moet dat gepaard gaan met zoveel bezuinigingen en ontslagen? Op dit moment levert dat erg veel onrust op en de SP en directies van zorginstellingen wakkeren dit alleen nog maar verder aan. Directies van zorginstellingen met topsalarissen! Gelukkig doet de PvdA daar ook wat aan, maar daar hoor je verder niet zo veel over.

Ik hoop dat er in het zomerreces zowel bij de PvdA als VVD enige tijd is voor reflectie en dat dit resulteert in het terugdraaien van de voorgenomen bezuinigingen op de huishoudelijke hulp, maar dat ze dit wel inkomensafhankelijk gaan maken. We zullen zien.

 

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Didam   Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de

Meer over Ingrid Wolsing