25 november 2016

Geen meerderheid voor PvdA motie kinderarmoede :-(

Alle kinderen in Nederland moeten kunnen meedoen, ook kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Samen met leeftijdsgenootjes kunnen sporten, kunnen leren zwemmen, en muziek kunnen leren maken: dat hoort bij de basis van ieder kind. Kansen voor álle kinderen, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vinden PvdA’ers enorm belangrijk!
Landelijk heeft de PvdA voor elkaar gekregen dat 100 miljoen extra wordt vrijgemaakt om de armoede onder kinderen tegen te gaan. Als PvdA Montferland willen wij er voor zorgen dat dat geld ook daadwerkelijk terecht komt waar het hoort en zo snel en doelmatig mogelijk wordt ingezet. Via deze pvda-motie-kinderarmoede wil ik het college oproepen daar voortvarend mee aan de slag te gaan en daar andere organisaties, bijvoorbeeld de lokale voedselbank, bij te betrekken. Ik vind het teleurstellend dat deze motie niet op een meerderheid kon rekenen in de gemeenteraad. Alleen D66 stemde met ons voor de motie; de andere partijen waren tegen.

Maar dit weerhoudt mij er niet van om op te blijven komen voor groepen in onze Montferlandse samenleving die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.