Door Ingrid Wolsing op 24 februari 2014

Het eerlijke verhaal

De verkiezingskoorts is toegeslagen. Tot nu toe was het nog redelijk rustig, maar de afgelopen week en de komende weken gaat het helemaal ‘los’. Vorige week hadden we het debat van De Gelderlander. Dat was erg goed georganiseerd. Elke lijsttrekker kreeg 1 minuut om te vertellen waarom er voor zijn/haar partij gekozen moest worden. Ik had het netjes voorbereid en aan een aantal mensen laten lezen. ’s Middags leek het mij wel een goed idee om eens een keer met een timer erbij te oefenen. Het was veel te lang. Ik zat dik over de twee minuten. Dus dan maar weer inkorten, net zo lang totdat ik binnen de minuut bleef. En dat was maar goed ook want op de avond zelf werd je onverbiddelijk afgekapt als je over die minuut ging. En dat geeft toch een vervelende situatie. Ik kwam net 2 seconden te kort. Volgende keer moet ik dus dik onder de minuut blijven. Ik vond het al met al wel een spannend gebeuren. Het enige wat we wisten was over dat praatje van 1 minuut. Dus de voorbereiding bestond uit het lezen van het verkiezingsprogramma. De avond was goed bezocht. De zaal zat helemaal vol. Wel bestond meer dan de helft uit mensen met sjaaltjes en speldjes die hun keus dus al hadden gemaakt. Dus het was toch ook vooral ‘preken voor eigen parochie’ . Gelukkig zaten we als lijsttrekkers niet op het podium, maar op de eerste rij. Als ons wat werd gevraagd dan moest je op staan en reageren. Gaandeweg de avond vond ik dat ik het beter deed. In het begin ben je toch wat gespannen. Waar ik me over verbaasd heb is het feit dat er lijsttrekkers zijn die plannen ontvouwden (zoals mensen met een uitkering verplicht werkzaamheden laten verrichten) die al lang ten uitvoer worden gebracht. En dan net doen of zij met dat idee komen. Of gewoon verkeerde informatie geven: “waarom heeft het college bij de bouw van het gemeentehuis geen lokale aannemer genomen? Schande! Wij zouden dat wel doen” Daar is maar één goed antwoord op mogelijk: we moeten aanbesteden en dat maakt dat je geen vrije keus hebt.

Enfin, dat zal er wel allemaal bij horen. Ik merk wel dat dat niet zo mijn ding is. Gewoon het eerlijke verhaal vertellen past meer bij mij (en de PvdA). Maar dat wordt je niet altijd in dank afgenomen.

Nog ruim 3 weken te gaan…

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Didam   Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de

Meer over Ingrid Wolsing