Door Ingrid Wolsing op 17 mei 2013

Opening Brede School in Didam

Deze week begon met de opening van de eerste fase van de brede school noord in Didam. De Albert Schweitzerschool en de sporthal zijn klaar en kunnen in gebruik worden genomen. Er was bewust gekozen voor een ‘ kleine’ opening. Het grote feest is over een jaar als ook fase twee gereed is. Ik mocht de openingshandeling verrichten en was gelukkig al van te voren gewaarschuwd: geen hakken en rok. Nou ik was blij dat ik daar naar geluisterd had want ik mocht met twee kleuters, ten overstaan van zo’n 300 mensen, een sportcircuit in de nieuwe sporthal doen. Gelukkig kwam ik niet klem te zitten op de glijbaan (!).

Ik kan veel vertellen over het mooie en gebruiksvriendelijke gebouw, maar volgens mij moet iedereen daar gewoon een kijkje gaan nemen en zelf beleven.

Donderdag ging vervolgens de blaashal (tijdelijke sporthal) plat en we hadden de buurtbewoners uitgenodigd voor een kop koffie in de kantine van de sporthal. Er waren toch zo’n 20 mensen die na de koffie met cake belangstellend een rondleiding volgden. Uiteraard allemaal erg enthousiast maar wat ik nog belangrijker vond was dat veel mensen aangaven dat de overlast van de bouw uiteindelijk erg was meegevallen. Nu weet ik dat we pas op de helft zitten, maar we zetten de aanpak gewoon door. Wat is volgens mij het succes: korte lijnen, klachten serieus nemen, snel reageren, eerlijk zijn over zaken die niet kunnen, betrokken ambtenaren en mensen op tijd informeren. Allemaal open deuren, maar ze worden lang niet altijd toegepast. Fase twee is gestart en we gaan op dezelfde wijze verder.

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Didam   Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de

Meer over Ingrid Wolsing