Door Ingrid Wolsing op 4 april 2014

Spannende tijden

Ruim twee weken geleden waren er dan eindelijk de verkiezingen voor de gemeenteraad. Voor mij was het de eerste keer dat ik dit als lijsttrekker heb meegemaakt. Achteraf gezien vond ik het een heftige, maar leuke periode. Alhoewel we geen winst hebben geboekt als PvdA, ben ik toch niet ontevreden over de uitslag. Zeker gezien de landelijke en regionale uitslagen. Ten opzichte van vier jaar geleden hadden we ongeveer 200 stemmen minder, dat is globaal 10%.  Ik wijt dat toch aan de Haagse perikelen die toch op de één of andere manier van invloed zijn op de lokale politiek.

Heftig vond ik vooral de stress die gepaard gaan met de verkiezingen. Als lijsttrekker ben je volop in beeld en moet je elke keer alert zijn. Tijdens debatten, interviews, het schrijven van reacties, twitteren en ga zo maar door. Daarnaast staat ook nog jouw baan op het spel, dus je moet toch ook al heel voorzichtig gaan nadenken over het leven na het wethouderschap. Daarbij kwam ook nog de dramatische landelijke voorspellingen.

Wat ik leuk vond, en dat vond ik achteraf verrassend, waren de debatten. Dat had ik niet van mijzelf verwacht. Uiteraard zijn die ook spannend, maar ik vond het leuk om te doen. Je praat toch over zaken die dicht bij je staan en ik merkte ook regelmatig dat je als wethouder toch een kennis voorsprong heb, zeker als het om zorg gaat. En gelukkig was er ook nog Herman, onze nummer 3, die het debat van de LTO voor zijn rekening nam.

En dan zitten we nu midden in de coalitie onderhandelingen. Het CDA neemt daarin het voortouw en doet dat ook zeer voorspoedig. Er werd gestart, direct de avond na de verkiezingen, met een gesprek met alle lijsttrekkers over de wensen met betrekking tot de nieuwe coalitie. En afgelopen maandag is er een gesprek geweest over het concept raadsprogramma dat door het CDA, met inbreng van andere partijen, is opgesteld. De verwachting is dat er een raadsbreed programma komt. In het concept kan ik mij in ieder geval vinden. Medio april wordt het aan de ledenvergadering van de PvdA voorgelegd. Er staan veel punten van ons verkiezingsprogramma in, dus ik heb er een positief gevoel over. En dan nog de coalitiebesprekingen. Maar helaas mag ik daar niets over zeggen…….

Spannende tijden.

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Didam   Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de

Meer over Ingrid Wolsing