Door Ingrid Wolsing op 26 januari 2014

‘Tweedehands’ gemeentehuis

Afgelopen vrijdag was de officiële sleuteloverdracht van het nieuwe gemeentehuis in Didam. Voor de sleuteloverdracht kregen we een rondleiding door het pand. Het is nog niet helemaal af, maar nu al zo ontzettend mooi. Tijdens de rondleiding zeiden we nog tegen elkaar dat we blij waren dat we indertijd de moed hebben gehad om het besluit om nieuw te bouwen terug te draaien. Volgens mij was het ook één van de eerste besluiten die we als nieuw college hebben genomen en gelukkig was de gemeenteraad het met ons eens.

Bij de nieuwbouwplannen heb ik nooit een goed gevoel gehad. Ik vond het gebouw veel te massaal voor het centrum van Didam. Het paste maar net op de beschikbare grond. Het enige positieve vond ik dat de bibliotheek onderdeel zou uitmaken van het nieuwe gemeentehuis. Gelukkig was ik niet de enige die twijfelde over nieuwbouw en dat maakte dat we het alternatief, de aankoop en het verbouwen van het Vink-kantoorpand, hebben laten onderzoeken. Al snel bleek dat het verbouwen van dit pand een goede en vooral goedkope optie was. De architect die het nieuwe gemeentehuis had ontworpen was het met ons eens en ging voortvarend aan de slag.

Enfin, drie jaar later staat er een pand dat er mag wezen. Alhoewel ik ook geluiden hoor dat de plek niet ideaal is (“een gemeentehuis hoort in het centrum”), is dit naar mijn idee het beste besluit dat we in deze collegeperiode hebben genomen. Een meer duurzame oplossing is niet te bedenken en het scheelt 6 tot 7 miljoen ( ruim 200.000 per jaar).

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Didam   Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de

Meer over Ingrid Wolsing