Een warm welkom voor de groenploeg

Door Ingrid Wolsing op 22 december 2017

De overheid heeft nog steeds te weinig mensen met een arbeidsbeperking in dienst en daarom was dat voor Jetta Kleinsma (staatssecretaris vorig kabinet) aanleiding om in september een quotumregeling aan te kondigen. Werkgevers die ondermaats zouden blijven scoren krijgen een boete. Dat was even schrikken, maar zoals wel vaker is de boeteregeling weer een jaar uitgesteld.

Ik ben het met Jetta eens dat je als overheid het goede voorbeeld moet geven. Want hoe kunnen wij van werkgevers verwachten dat ze iemand met een beperking in dienst nemen als wij dat zelf niet doen? Ik ben het echter niet eens met een boeteregeling. Ik vind dat je werkgevers die het goed doen moet belonen. Dat werkt beter. Dat je als overheid het goede voorbeeld moet geven was voor mij twee jaar geleden de reden om mij in te zetten om de groenploeg in dienst te laten komen bij onze gemeente. De groenploeg is al heel wat jaren actief in onze gemeente, eerst vanuit Presikhaaf (dat was in de gemeente Didam) en later via Wedeo/Laborijn. De groenploeg bestaat uit 40 mannen met een SW-indicatie en hebben dus een arbeidsbeperking. Veel van deze mannen werken al ruim 10-20 jaar in onze gemeente!

Het idee was goed, dat vond ook de gemeenteraad. Maar de uitvoering was heel lastig. Ik ga dat hier allemaal niet meer oprakelen, maar ik heb er buikpijn en slapeloze nachten van gehad. Je wilt het graag goed doen voor deze mannen. Maar regeltjes, politieke gevoeligheden en het feit dat dit allemaal nieuw was, maakte dat het allemaal veel langer duurde dan verwacht. Er is ook veel gedoe geweest met een boze Cedris, vakbonden en Laborijn. En doordat het allemaal zo lang duurde werd het voor de groenploeg ook vervelend. Ze wisten niet waar ze aan toe waren.

Warm welkom

Tot uiteindelijk de oplossing gevonden werd in het ‘begeleid werken’: de mannen komen in dienst bij de gemeente Montferland (worden dus ambtenaar) maar houden hun SW-indicatie. Dat laatste is belangrijk voor het geval ze niet meer in het groen kunnen werken. In dat geval kunnen ze weer terug naar Laborijn die passend werk voor hun zoekt. Met Laborijn werden vervolgens goede (financiële) afspraken gemaakt. Binnen het gemeentehuis is de afgelopen maanden keihard gewerkt om iedereen een passend aanbod te doen. Dat was erg ingewikkeld want het ging om twee verschillende CAO’s en de insteek was dat niemand er (netto) op achteruit mocht gaan. Veel gesprekken, berekeningen en uiteindelijk 38 mannen die tevreden hun handtekening hebben gezet onder de arbeidsovereenkomst met onze gemeente.

Dat resultaat is vorige week gevierd met een ‘warm welkom’. Letterlijk en figuurlijk. Er waren vuurkorven, erwtensoep, worst en een warme sjaal. Maar er waren ook veel mensen van openbare werken, Laborijn, personeelszaken en van het college. Allemaal waren ze trots op het resultaat en blij dat de mannen nu officieel bij ‘ons’ horen. Het was een gezellige en vrolijke bijeenkomst.

Onze gemeente geeft het goede voorbeeld en daar ben ik trots op. Mensen met een arbeidsbeperking verdienen het om bij een reguliere werkgever te werken. Daar moeten we de komende jaren aan blijven werken!

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GOED EN GEZOND 2018!

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Didam   Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de

Meer over Ingrid Wolsing