Raadslid, lid raadscommissie Maatschappij & Organisatie

Ingrid Wolsing

Welzijn, sociale zaken, onderwijs, cultuur, volksgezondheid

Woont:

In Didam

 

Dit ben ik:

Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de partij is die het dichtst bij mijn idealen staat. En dat is nog steeds zo. In de voormalig gemeente Didam ben ik eerst vier jaar fractie-assistent geweest en heb ik  8 jaar in de gemeenteraad gezeten. En nu ben ik al weer 8 jaar wethouder. Ik merk dat je al wethouder toch het verschil kunt maken. Zeker met een gemeenteraad die nogal rechts georiënteerd is. Dankzij mijn inbreng en uiteraard ondersteund door de fractie hebben we een goed armoedebeleid, zijn er veel mensen die in de bijstand zaten aan het werk gekomen, bieden wij goede zorg aan mensen die hulp nodig hebben, hebben we aandacht voor laaggeletterden. Maar is er ook een subsidieregeling gekomen voor de bouw van carnavalswagens.

 

Ik sta voor:

Ik sta voor gelijkheid.  In mijn studentetijd ging het vooral om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Nu vind ik het vooral belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt in het leven. Het moet niet uitmaken waar jouw wiegje heeft gestaan. Er moet blijvend aandacht zijn voor de mensen die niet kunnen opkomen voor zichzelf.

 

Je kunt mij altijd benaderen voor:

Je kunt mij altijd benaderen met een enthousiast verhaal. Nieuwe ideeën om onze (Montferlandse) wereld weer iets mooier te maken. Dat kunnen ideeën zijn voor een verenigingsgebouw in ’s-Heerenberg, maar ook voor een dansgroep in Beek. Of een gezinshuis voor kinderen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar voorop staat bij mij altijd dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn.

 

Krijgt energie van:

Enthousiaste mensen die zich inzetten voor een ander en hun omgeving.

 

Sterk in:

Het organiseren van samenwerking en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

 

Motto:

Betrokkenheid bij elkaar en bij de samenleving en dan vooral bij de mensen die het moeilijk hebben.

 

Vrije tijd:

In mij vrije tijd ga ik graag naar Frankrijk, doe ik (bij mooi weer) aan wielrennen en spin ik.

 

Fijnste plek in Montferland:

De mooiste plek in Montferland vind ik het gebied rondom ’t Peeske, maar ik kan ook enorm genieten van huis Bergh en omgeving.

 

Lid van de PvdA sinds:

Ik weet niet hoe lang ik lid ben van de PvdA, ik denk ongeveer 18 jaar.

 

Waarom PvdA?

Ik ben indertijd lid geworden van de PvdA omdat ik in Didam actief wilde worden in de gemeente politiek en de PvdA het dichtst bij mijn idealen staat (gelijke kansen voor iedereen, opkomen voor de zwakkeren, groene partij).

 

Opleiding:

Sociale Academie, VO, Post HBO Management, Post HBO Bedrijfskunde, WO Psychologie/Arbeid en organisatie (niet afgemaakt).

 

Functies:

Ik ben, voordat ik wethouder werd, de laatste 15 jaar werkzaam geweest als directeur/bestuurder bij diverse kinderopvangorganisaties.