Dag van de Mantelzorg.

Door Ingrid Wolsing op 4 december 2023

Dag van de mantelzorg.

Op 10 november was de Dag van de Mantelzorg. Op die dag werden in het hele land de mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, familielid, vriend of iemand anders die dicht bij hun staat.

Mantelzorger zijn, daar kies je niet voor, dat overkomt je. Natuurlijk zorg je voor iemand waar je van houdt of die dicht bij je staat als die ziek wordt. Maar het is zwaar werk en niet altijd even dankbaar. Want niet elke zieke is een prettig mens, omdat er ziektes zijn die ook het karakter veranderen. Het is niet altijd zichtbaar wat een mantelzorger allemaal doet en wat een geregel het soms is.

Het is goed dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Maar het is niet in alle gevallen de best mogelijke oplossing. Helaas mogen verpleeghuizen niet meer uitbreiden en dat betekent dat veel dementerende ouderen te lang thuis moeten blijven wonen. Mantelzorgers moeten dit opvangen en dat is zwaar. Dus moeten wij de mantelzorgers ondersteunen en waar mogelijk helpen.

Ook in onze gemeente hebben we aandacht besteed aan de Dag van de Mantelzorg. Welcom had een gezellige middag met een muziekbingo en lekker eten georganiseerd. Veel mantelzorgers waren aanwezig en er hing een hele leuke sfeer.

Ook het mantelzorgcompliment is weer uitgereikt, in de vorm van Lokobonnen. Dat zijn bonnen die ingewisseld kunnen worden bij de lokale middenstand. Op die manier steunen we ook onze lokale ondernemers.

Weet je van mensen in je omgeving dat ze mantelzorger zijn, vraag eens hoe het met ze gaat!

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Beek Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de lokale politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de partij is die het dichtst bij mijn idealen staat.

Meer over Ingrid Wolsing