Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel

André Menting

Openbare ruimte, natuur & landschap, water, diversiteit, webmaster, Facebookpagina

 

Woont in:

Stokkum in een voormalig café aan de Kastanjelaan. En vroeger in Didam aan de Leliestraat met uitzicht op de voormalige boerderij met weiland en boomgaard van Fierkens, het tegenwoordige Lockhorstpark. Mijn ouders zijn geboren en getogen in Nieuw-Dijk.

 

Wat breng ik mee:

Ik luister naar mensen en leg verbindingen. Alleen sámen bereik je het beste resultaat. Ze zeggen niet voor niets: ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. Daarbij heb ik ook oog voor mensen die zich niet zo snel laten horen. Het kan niet zo zijn dat de mensen die het hardst schreeuwen of het meeste geld hebben, ook meer rechten kunnen opeisen.

 

Ik sta voor:

Luisteren naar inwoners! Niet alleen luisteren naar een initiatiefnemer van een groot project of alleen oordelen op basis van wat iets kost. Maar een verstandige beslissing nemen waarin de mening van inwoners zwaar telt. Een mooi voorbeeld is de wijze waarop ik samen met Sandra Braam in de afgelopen jaren de tanden heb gezet in het dossier ‘Gat van Roelofs’.

 

Je kunt mij altijd benaderen voor:

Een mooi initiatief waar iedereen beter van wordt. Samen tijdelijk een voormalig café openen tijdens het NK Wielrennen? Een buurman die een 1000-ogen whatsappgroep begint? Een dorpsgenote met een idee voor Levend Landschap? Enkele voorbeelden uit het recente verleden waar ik graag mij schouders onder zet. En dat blijf ik doen!

 

Vrije tijd:

Zingen en muziek maken in verenigingsverband (Koor For Joy, Harmonie Volharding); hardlopen, tuinieren. Gezellig samenzijn met vrienden, buurt of familie.

 

Fijnste plek in Montferland:

Buiten onze huidige woning in Stokkum en mijn ouderlijk huis in Didam is het lastig kiezen tussen de mooie plekjes rond Stokkum: nabij de Eltenseweg met uitzicht op ’t Veen, de bosachtige omgeving bij de Sprung, het panorama vanaf de Hulzenberg, of het uitzicht vanaf de Vossenweg. Maar bijzondere plekken zijn voor mij ook de Geulecampweg en de Smallestraat in Nieuw-Dijk, de Kerkstraat in Didam en de fietsroutes vanuit hartje Didam via Oud-Dijk richting Babberich en via Loil naar Wehl.

 

Lid van de PvdA sinds:

2009; Van 2011 tot 2019 lid van de raadscommissie Ruimte en Financiën. Vanaf maart 2019 Algemeen Bestuurslid van Waterschap Rijn en IJssel.

 

Waarom PvdA?:

Voor de PvdA is iedereen gelijk, ongeacht afkomst, religie, huidskleur, geaardheid of in welk dorp je woont. Met bijzondere aandacht voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen, in welke vorm dan ook, probeert PvdA de gelijkheid weer te herstellen. Dát trekt mij erg aan in de Partij van de Arbeid. Daarnaast heeft PvdA ook de zorg voor natuur en milieu hoog in het vaandel staan, en ook dat maakt de PvdA voor mij de meest aantrekkelijke partij in Montferland.

 

Als raadscommissielid wil ik het volgende bereiken:

Ik zet me graag in voor het verbeteren van de leefbaarheid en leefomgeving van onze mooie dorpen en stad in het aantrekkelijke groene landschap. Daarbij vind ik de volgende zaken belangrijk:

  • Wijk-, dorps- en stadsraden en sport- en culturele verenigingen zijn belangrijke partners in het versterken van de leefbaarheid en behoud van de leefomgeving.
  • Scholen, instellingen en bedrijven verdienen goede faciliteiten, zodat ze behouden kunnen worden voor al onze kernen.
  • Iedere individuele inwoner heeft recht op een snelle en correcte wijze van benadering en antwoord vanuit de gemeente.

 

Opleiding:

HBO Tuin- en Landschapsinrichting

 

(Vroegere) functies:

Nu werkzaam als beleidsmedewerker / projectleider Openbare Ruimte, natuur, landschap en dierenwelzijn.  Voorheen gewerkt bij diverse adviesbureaus en gemeentelijke overheden.

Actief lid van Koor For Joy en Harmonie Volharding Stokkum; Mede initiatiefnemer van Café Bonepad 2.0 en Levend Landschap Stokkum; Webmaster PvdA Montferland; enthousiast meewerker bij diverse plaatselijke activiteiten (1000 ogen Whatsappgroep, Wiellerronde Stokkum; buurtfeesten Bossenovabuurt): lid van Heemkundekring Bergh, Oudheidkundige Vereniging Didam, Natuurmonumenten, IVN.