PvdA wil Diemse zwemvoorziening behouden

Door Ingrid Wolsing op 10 oktober 2019

Dit College kiest. Dit College van Burgemeester en wethouders, namens de partijen CDA, LBM, VVD en D66, heeft ervoor gekozen om 1,2 miljoen uit te geven aan de fusies voor de voetbalclubs. Voetbalclubs die al in een proces van fusie zaten en die opeens rijkelijk werden beloond om dat proces te versnellen. Er was genoeg geld. Geld voor accommodaties, geld voor kunstgrasvelden, geld voor adviseurs, geld voor een parkeerplaats en noem maar op.

Dit College kiest. Dit College kiest ervoor om geld in prestigieuze projecten te steken zoals het centrumplan Didam. Het College kiest er niet voor om te zorgen voor de medemens, wat ons betreft de belangrijkste verantwoordelijkheid van de overheid! De zorg, cultuur en welzijn worden nu afgebroken, want het geld wordt liever in stenen gestopt dan in mensen.

Dit College kiest. De College kiest ervoor om trajecten in te gaan met verenigingen en verantwoordelijken en aan het eind van het traject haar eigen koers te bepalen. Dat geldt voor het Toerisme Platform en nu ook voor het Zwembad. Goede gesprekken zijn gehouden met de zwemvereniging Watervrienden Didam maar het College kiest voor ‘NEE’.

Dat kan echt niet!! Honderden mensen maken wekelijks van het Diemse zwembad gebruik. Het zwembad is een directe voorziening voor alle mensen in Didam, de grootste woonplaats van onze gemeente! En met dezelfde beweging schaft het college het schoolzwemmen af…tuurlijk, volgens hen kunnen alle ouders dat zelf wel regelen en betalen!!!

De stemmer kiest. Bij de verkiezingen in 2018 was elk partijstandpunt heel duidelijk: de meeste partijen wilden het zwembad in Didam behouden, sommige met enkele voorwaarden. U als stemmer heeft mede op basis hiervan gekozen!! Maar nu het er op aan komt, laten ze toch het zwembad vallen. Eigenlijk laten ze met dit besluit u als stemmer vallen. Dat kan echt niet!!! Hoe betrouwbaar ben je dan als partij? Waarop kunnen de inwoners vertrouwen?

De Watervrienden Didam hebben veel goede en werkbare alternatieven op de onderhandelingstafel gelegd, maar ze worden er nu allemaal in één NEE-besluit vanaf geveegd! Hoezo burgerparticipatie..??

Het Zwembad Didam sluiten: DAT KAN EN HOEFT NIET!!

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Didam   Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd (en dat is al weer heel lang geleden) politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de gemeentelijke politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de

Meer over Ingrid Wolsing
Word lid van de PvdA!

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.
Doe mee en word lid!

Word lid