Door Ingrid Wolsing op 1 maart 2022

D’ran voor Montferland Verkiezingskrant 2022. PvdA: I. Wolsing Nieuwe ronde brengt nieuwe kansen!

D’ran voor Montferland

De Verkiezingskrant Montferland is te lezen op: PvdA Verkiezingskrant 2022.

Onze volledige verkiezingsprogramma Dran-voor-Montferland-PvdA-2022

Met uw vertrouwen in ons willen we als PvdA weer in het college plaatsnemen zodat het bestuur van Montferland opnieuw een herkenbaar sociaal ♥ hart heeft.

De PvdA wil een sterke, sociale, eerlijke samenleving. Sterk in het zorgen voor elkaar. Mensen die ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven, moeten kunnen rekenen op de gemeente. Mantelzorgers die helpen dat waar te maken, verdienen alle waardering in woord en daad. Ook in onze gemeente wonen kinderen die leven in armoede en zijn er gezinnen met schulden. Als gemeente kunnen we niet alle problemen oplossen, maar we kunnen wel mensen op weg helpen.

Naast goede gezondheid, is een dak boven je hoofd en werk hebben belangrijk. Aan dat dak boven het hoofd moet de gemeente keihard gaan werken door méér betaalbare en duurzame huizen te bouwen. “Uuthuuskes” bouwen voor jongeren zoals in de Oude IJsselstreek en Aalten, zou ook in Montferland opgepakt moeten worden. Het lukt niet iedereen om (betaald) werk te vinden, de gemeente moet de helpende hand bieden om daarin te slagen. De gemeente moet sowieso een vangnet zijn voor een ieder die dat nodig heeft. In een democratie is het essentieel dat iedereen zich gehoord voelt, niet alleen degene met de grootste mond. In een democratie is het essentieel dat iedereen zich gehoord voelt, niet alleen degene met de grootste mond. De gemeente is er voor iedereen, in een eerlijke en sociale gemeenschap waarin open en transparant wordt gecommuniceerd. Onze inwoners staan centraal bij het maken van bestuurlijke keuzes, binnen de grenzen van de financiële ruimte.

Speerpunten

  1. Toegankelijke en adequate hulp bij het huishouden.
  2. Stoppen wasvoorziening.
  3. Versneld bouwen van betaalbare duurzame huur/koopwoningen.
  4. Respijtzorg mantelzorgers en een gepast mantelzorgcompliment.
  5. Breed Armoedebeleid (Meedoen Regeling, schuldhulpverlening, kleding/voedselbank).
  6. Terugdraaien van bezuinigingen Welzijn, Kunst en Cultuur.
  7. Economische activiteiten richten op toerisme en recreatie.
  8. Zwemvoorziening Didam (duurzaam en eenvoudig).

 

Ingrid Wolsing

Ingrid Wolsing

Woont: In Beek Dit ben ik: Ik ben vanaf mijn studententijd politiek actief. Enkele jaren na mijn studie ben ik weer in Didam gaan wonen en wilde ik mij met de lokale politiek bezig houden. Ik ben toen lid geworden van de PvdA omdat dat de partij is die het dichtst bij mijn idealen staat.

Meer over Ingrid Wolsing